Nacházíte se na starší verzi webu pro ročníky 2010 a 2011. Aktuální web pro rok 2013 najdete na adrese tedxbrno.cz

Připojte se k nám

Partner Partner Dobrovolník Dobrovolník


Pracujete-li s lidmi s obdobnými zkušenostmi, znalostmi a zájmy, ani tak se občas nevyhnete drobným nedorozuměním. 

Rozhodnete-li se organizovat akci jako je TEDx, jejíž charakteristikou je pestrost a víceoborovost, a odpovídá-li těmto charakteristikám i organizační tým, musíte se naučit pracovat s lidmi, kteří jsou zvyklí fungovat ve velmi odlišném prostředí a na jiných principech.  

Občas to skřípe, jiskří a snad každý si projde fází, kdy má chuť se na celý TEDx vykašlat. 

A pak přijdou momenty, kdy si uvědomíte, že přes všechny obtíže a neshody vás spojují hodnoty, které jsou pro vás důležitější než osobní libůstky a zvyklosti. A že procházíte procesem, který vás posouvá mimo obvyklou komfortní zónu a nutí vás tak přehodnotit zažité postupy.

Myslím, že nabourávání stereotypů ve vlastní hlavě patří mezi základní principy TEDxu. Pokud se něco podobného děje i při jeho přípravě, není to asi náhoda. 

A tak bych tento post chtěla věnovat organizačnímu týmu TEDxBrno. Je složen z lidí různých zájmů, profesí i značného věkového rozptylu. Spolupracovat často není jednoduché, s blížícím se termínem akce se zvyšuje napětí, ale věřím, že na konci - bez ohledu na vnější hodnocení - si budeme moct říct, že to stálo za to. 

A díky Tashimu, že nám při společném focení připomněl, že jsme pořád jedna TEDxBrno family :-). 

Vlasta Svitáková


Akce: Otevřít verzi pro tisk


Soubory: