Naši vystupující

Barbora Zuchová

Barbora Zuchová se k vysněnému povolání lékařky zdravotnické záchranné služby dostala malou oklikou. Nejprve absolvovala Taneční konzervatoř v Brně, poté studovala souběžně na Fakultě sportovních studií a Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Na půdu lékařské fakulty vstupovala již s přesvědčením, že chce být lékařkou na záchrance, a podrobila tomu život. Jako medička vzala práci tiskové mluvčí zdravotnické záchranné služby a snažila se vylepšit mediální obraz této Popelky mezi složkami Integrovaného záchranného systému. Dnes už pro záchranou službu, která pro ni vždy byla a je srdeční záležitostí, pracuje jako lékařka. Věnuje se také vzdělávání veřejnosti v poskytování laické první pomoci.

Petr Váša

Petr Váša je fyzický básník. Tento žánr, vyjadřující literární, hudební, pohybové a výtvarné inspirace pouhým hlasem a tělem sólového performera, sám vynalezl. Působí také jako literát, výtvarník a zpěvák hudební skupiny Ty Syčáci. Učí na FAVU a JAMU v Brně.
Zobrazit celý profil

Josef Kordík

Josef Kordík je římskokatolický kněz, působí na faře v Železnici. Přes dvacet let sloužil jako vězeňský kaplan ve Valdicích. Po podpisu Charty 77 byl zbaven státního souhlasu, pracoval jako zámečník a truhlář a zapojil do činnosti disentu. Podniká tisícikilometrové poutě.
Zobrazit celý profil

Ladislav Kabelka

Ladislav Kabelka se věnuje paliativní medicíně a léčbě bolesti. Pracuje jako primář LDN nemocnice Milosrdných bratří v Brně, po léta působil v Domě léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě u Brna. Nemoc vnímá jako součást života a pomáhat chce nejen léky, ale i hledáním souvislostí nemoci s životem člověka.
Zobrazit celý profil

Martin Kratochvíl

Martin Kratochvíl je hudebník, cestovatel, horolezec, podnikatel, kameraman a režisér. Působí jako uznávaný jazzman a vůdčí osobnost skupiny Jazz Q. Založil vydavatelství Bonton, složil hudbu ke stovkám filmů. Je vášnivý horolezec, absoloval několik výstupů v Himalájích, odkud natáčí cestopisné filmy.
Zobrazit celý profil

Břetislav Svozil

Břetislav Svozil je geograf, etnograf, vzdělavatel a ředitel základní školy v Deblíně, kde rozvíjejí koncept místně zakotveného učení zdůrazňujícího ekologická, sociální a ekonomická témata. Podnikl expedici na Sibiř, do střední Asie či na ostrovy v Kaspickém moři. Své zkušenosti využívá v práci s komunitami.
Zobrazit celý profil

Margareta Křížová

Margareta Křížová má ráda malé byznysy a je mentorkou české startupové scény. Spoluzaložila společnost CEAG, kde se věnuje obchodnímu poradenství zejména v rámci fúzí a akvizic. Přispívá do předních deníků a ekonomických titulů. Byla jednou z investorek v pořadu České televize Den D.
Zobrazit celý profil

Šimon Pánek

Šimon Pánek je ředitelem humanitární organizace Člověk v tísni. Účastnil se humanitárních akcí v Somálsku, Čečensku, Afghánistánu, na Srí Lance či Haiti. V roce 1989 patřil k nejaktivnějším studentským organizátorům Sametové revoluce. Pracoval také v prezidentské kanceláři Václava Havla.
Zobrazit celý profil

Jason Manion

Jason Manion je architekt zkušeností. Vytváří strategie jak zapojit mládež, aby se zajímala o svoji budoucnost. Cestoval křížem krážem po USA a natáčel příběhy úspěšných lidí z různých oborů pro seriál Roadtrip Nation televizní stanice PBS. Žije v Kalifornii, USA.
Zobrazit celý profil

Jiří Kůs

Jiří Kůs je propagátorem nanotechnologií a konceptu Třetí průmyslové revoluce. V životě se řídí intuicí, hledá souvislosti a dobrý tvar. Ve svých vizích vidí svět, kde energie přestala být zajímavou komoditou, po ulicích jezdí autonomní elektromobily a zdraví člověka hlídají nanosenzory.
Zobrazit celý profil

Hana Šindlerová

Hana Šindlerová založila první Marmeládovnu v Praze. Téměř 20 let žila a pracovala mimo ČR v oblasti cestovního ruchu, procestovala Evropu, Afriku a Asii. Domů se vrátila v těžké životní situaci, která ji spolu se zklamáním z kvality potravin a láskou k vaření přivedla ke vstupu na marmeládový trh.
Zobrazit celý profil

Marie Stará

Marie Stará je dámská krejčová, automechanik, módní designérka a zakladatelka oděvní značky Rodná Hrouda. Jedenáct let pracovala v mladoboleslavské Škodovce. Dnes vede módní salon v Poděbradech a resuscituje český folklor, vytvořila například národní kostýmy pro Českou Miss.
Zobrazit celý profil

ÚstaF

ÚstaF je voicebandový soubor z Brna, který od svého vzniku v roce 1997 kombinuje hudbu, recitační umění a divadlo. V čele seskupení 28 mužů a žen stojí režisér a dramaturg Zdeněk Šturma. ÚstaF účinkoval například při předávání cen Magnesia Litera a spolupracuje s brněnským HaDivadlem.
Zobrazit celý profil

Beata Bocek

Beata Bocek je česko-polský hudební samouk. Ve 14 letech objevila akordeon a kytaru a začala tvořit. Hraje a zpívá ne sice precizně, ale o to emotivněji, zemitě a upřímně. Vydala několik desek, k nejznámějším patří "Ja tutaj mieszkam" nominovaná na hudební cenu Anděl.
Zobrazit celý profil

Barbora Zuchová

Barbora Zuchová pracuje jako lékařka zdravotnické záchranné služby, kde za studií začínala jako tisková mluvčí. K vysněnému povolání se dostala oklikou přes brněnskou Taneční konzervatoř a Fakultu sportovních studií. Veřejnost také učí, jak se poskytuje první pomoc.
Zobrazit celý profil

Martin Pavliš

Martin Pavliš je skaut a cestovatel, který studuje Vysokou školu ekonomickou v Praze. Naposledy se vydal do Ruska, byl i nedaleko ukrajinského města Novoazovsk, kde probíhal ozbrojený konflikt. Cesta ho donutila více přemýšlet o nebezpečí propagandy a manipulace s lidmi.
Zobrazit celý profil

13 | 6 | 2015
Divadlo Reduta, Brno