Naši vystupující

Václav Dejčmar

Václav Dejčmar je ekonom a významný akcionář brokerské firmy RSJ, která je jedním z největších hráčů na světových finančních trzích. Hedge fondy RSJ mají zásadní podíl na objemech obchodů s deriváty na burzách v Londýně, Chicagu a Frankfurtu. Je také spolumajitelem modelingové agentury, restaurace, byznys akcelerátoru TechSquare či neziskového centra současného umění Dox Prague, které se řadí mezi přední soukromé galerie ve střední Evropě. Vystudoval matematické gymnázium a Vysokou školu ekonomickou v Praze. Rád se zabývá investicemi do disruptivních projektů a myšlenek. V roce 2011 režíroval film I am Fishead ("Ryba smrdí od hlavy"), který provokativním způsobem komentuje svět kolem nás.

Martin Hak

Martin Hak se živí živým vyprávěním, což v jeho představách není vzdálené práci archeologa. Skládá úlomky, představuje si možnosti, hledá souvislosti. Příběh a jeho živé vyprávění považuje za nejúžasnější dorozumívací prostředek. Vypravěčskému řemeslu učí třeba rodiče, učitele, básníky a faráře.
Zobrazit celý profil

Lenka Papadakisová

Lenka Papadakisová podniká, vzdělává, cestuje a hledá moudrost. Iniciovala vznik několika společensko-vzdělávacích projektů s cílem vnést do podnikání principy užitečnosti, rovnováhy, jednoduchosti a lidskosti. Změnu podnikatelské kultury považuje za cestu k ozdravení celé společnosti.
Zobrazit celý profil

Adam Herout

Adam Herout je docent na FIT VUT v Brně, zabývá se počítačovým viděním a zobrazováním. Spoluzaložil společnost Click2stream, kde učí kamery skutečně vidět a rozumět tomu, co vidí. Pomáhá také poprat se se světem a sebou samými jako kouč se sedmi lety psychoterapeutického výcviku.
Zobrazit celý profil

Pavlína Kvapilová

Pavlína Kvapilová hledá nové modely založené na renesanci žurnalistiky. Působila jako zahraniční zpravodajka ČRo v Bruselu, v ČT se podílela na vzniku pořadu Hyde Park. Po veřejném vystupování ve věci kauzy Daniely Drtinové a polemice o stavu zpravodajství byla loni z ČT propuštěna.
Zobrazit celý profil

Petr Nálevka

Petr Nálevka je technologický geek. Je posedlý zkoumáním, jak nové technologie využít v každodenním životě. Vytvořil jednu z prvních online her Red Dragon na českém internetu, dnes pracuje jako mobilní vývojář. Jeho aplikace z oblasti zdraví či uživatelského rozhraní se prodávají po celém světě.
Zobrazit celý profil

Gary Edwards

Gary Edwards kamarádí s 82 klauny. V České republice založil občanské sdružení Zdravotní klaun. Ve spolupráci s Red Noses International pomáhá vnést humor do zdravotnictví po celém světě, školí klauny například na Novém Zélandu či v Palestině. Od roku 1998 žije v České republice.
Zobrazit celý profil

Dorota Barová

Dorota Barová je nevídaný unikát české hudební scény. Tato zpívající violoncellistka vystupuje v Tara Fuki či s akustickým projektem Anety Langerové Pár míst. Za hudbu pro divadlo Neslyším získala Thalii. Pracovala i jako hudební dramaturgyně brněnské jazzové kavárny Podobrazy.
Zobrazit celý profil

Tomáš Staník

Tomáš Staník se zajímá o využívání moderních technologií na pomoc lidem se zrakovým postižením. Od loňska pracuje na vývoji mobilní aplikace, která nevidomým umožní využívat na dálku zrak přátel prostřednictvím videa a lokace.
Zobrazit celý profil

Václav Dejčmar

Václav Dejčmar je ekonom, filantrop a renesanční člověk. Akcionář společnosti RSJ, spolumajitel modelingové agentury, byznys akcelerátoru TechSquare či centra současného umění Dox Prague, režisér filmu I am Fishead o roli psychopatů v byznysu a politice.
Zobrazit celý profil

Helena Máslová

Helena Máslová se zajímá o psychosomatickou medicínu. Věnuje se zejména psychogynekologii, ženskému zdraví a reprodukci z pohledu psychosomatických souvislostí. Založila Centrum psychosomatické péče, je matkou tří dětí.
Zobrazit celý profil

Jan a Jana Mokří

Jan a Jana Mokří se věnují tvorbě v žánru pohybového divadla. Jana se tancem a divadlem zabývá jako pedagožka, Jan je sociální pracovník a ve své profesi uplatňuje metodu divadla fórum. V létě je můžete potkat kočovat na jihu Francie, kde se snaží obnovit slávu pouličního divadla.
Zobrazit celý profil

Ondřej Havlík (en.dru)

Ondřej Havlík alias en.dru je beatboxer, zpěvák a vokální improvizátor. Beatboxu se věnuje od 12 let, v roce 2012 získal titul vicemistr světa v loopingu. Jeho beatboxová show je improvizací nejrůznějších hudebních stylů s imitací hudebních nástrojů, vokály či rapem.
Zobrazit celý profil

Štepán Hájek

Štěpán Hájek je farář Českobratrské církve evangelické. Pořádá hospodské bohoslužby v klubu Desert, kde zvěstované slovo doplňují hudební skupiny a hosté z uměleckého světa. Na divadelní fakultě JAMU vede seminář Interpretace biblických textů.
Zobrazit celý profil

Bohumil Robeš

Bohumil Robeš je účastník protikomunistického odboje, kterého v třiadvaceti letech zatknuli a odsoudili na 13,5 roku do vězení. Držen byl mimo jiné v tehdy nejobávanější věznici Leopoldov. Dodnes působí jako okresní předseda Konfederace politických vězňů, vydal také dvě vzpomínkové knihy.
Zobrazit celý profil

Jiří Šupa

Jiří Šupa se zajímá o schizofrenii a jako psychoterapeut pracuje s lidmi se závažným duševním onemocněním. Podporuje změnu v péči o duševně nemocné založenou na principu citlivosti vnímání sociálního kontextu. Působí v občanském sdružení Práh, provozuje soukromou praxi a přednáší na Masarykově univerzitě.
Zobrazit celý profil

28 | 6 | 2014
Divadlo Reduta, Brno