Naši vystupující

Tomáš Staník

Tomáš Staník je vývojář softwaru pro lidi se specifickými potřebami. Ve svých 18 letech se podílel na vývoji programů pro rehabilitaci pacientů postižených dětskou mozkovou obrnou. Na vysoké škole se začal zajímat o využívání moderních technologií na pomoc lidem se zrakovým postižením. Je spoluautorem prototypu vibračního opasku, který má nevidomým umožnit vyhýbat se překážkám v prostředí. Jeho diplomová práce, zabývající se návrhem algoritmu na zlepšení přesnosti odhadu polohy uživatele v interiéru na základě existující infrastruktury bezdrátových internetových sítí, byla v roce 2012 oceněna jako jedna z nejlepších technologických prací v České republice a na Slovensku. Od roku 2013 se naplno věnuje vývoji mobilní aplikace, jež nevidomým lidem umožňuje využívat na dálku zrak přátel prostřednictvím videa a lokace.

Martin Hak

Martin Hak se živí živým vyprávěním, což v jeho představách není vzdálené práci archeologa. Skládá úlomky, představuje si možnosti, hledá souvislosti. Příběh a jeho živé vyprávění považuje za nejúžasnější dorozumívací prostředek. Vypravěčskému řemeslu učí třeba rodiče, učitele, básníky a faráře.
Zobrazit celý profil

Lenka Papadakisová

Lenka Papadakisová podniká, vzdělává, cestuje a hledá moudrost. Iniciovala vznik několika společensko-vzdělávacích projektů s cílem vnést do podnikání principy užitečnosti, rovnováhy, jednoduchosti a lidskosti. Změnu podnikatelské kultury považuje za cestu k ozdravení celé společnosti.
Zobrazit celý profil

Adam Herout

Adam Herout je docent na FIT VUT v Brně, zabývá se počítačovým viděním a zobrazováním. Spoluzaložil společnost Click2stream, kde učí kamery skutečně vidět a rozumět tomu, co vidí. Pomáhá také poprat se se světem a sebou samými jako kouč se sedmi lety psychoterapeutického výcviku.
Zobrazit celý profil

Pavlína Kvapilová

Pavlína Kvapilová hledá nové modely založené na renesanci žurnalistiky. Působila jako zahraniční zpravodajka ČRo v Bruselu, v ČT se podílela na vzniku pořadu Hyde Park. Po veřejném vystupování ve věci kauzy Daniely Drtinové a polemice o stavu zpravodajství byla loni z ČT propuštěna.
Zobrazit celý profil

Petr Nálevka

Petr Nálevka je technologický geek. Je posedlý zkoumáním, jak nové technologie využít v každodenním životě. Vytvořil jednu z prvních online her Red Dragon na českém internetu, dnes pracuje jako mobilní vývojář. Jeho aplikace z oblasti zdraví či uživatelského rozhraní se prodávají po celém světě.
Zobrazit celý profil

Gary Edwards

Gary Edwards kamarádí s 82 klauny. V České republice založil občanské sdružení Zdravotní klaun. Ve spolupráci s Red Noses International pomáhá vnést humor do zdravotnictví po celém světě, školí klauny například na Novém Zélandu či v Palestině. Od roku 1998 žije v České republice.
Zobrazit celý profil

Dorota Barová

Dorota Barová je nevídaný unikát české hudební scény. Tato zpívající violoncellistka vystupuje v Tara Fuki či s akustickým projektem Anety Langerové Pár míst. Za hudbu pro divadlo Neslyším získala Thalii. Pracovala i jako hudební dramaturgyně brněnské jazzové kavárny Podobrazy.
Zobrazit celý profil

Tomáš Staník

Tomáš Staník se zajímá o využívání moderních technologií na pomoc lidem se zrakovým postižením. Od loňska pracuje na vývoji mobilní aplikace, která nevidomým umožní využívat na dálku zrak přátel prostřednictvím videa a lokace.
Zobrazit celý profil

Václav Dejčmar

Václav Dejčmar je ekonom, filantrop a renesanční člověk. Akcionář společnosti RSJ, spolumajitel modelingové agentury, byznys akcelerátoru TechSquare či centra současného umění Dox Prague, režisér filmu I am Fishead o roli psychopatů v byznysu a politice.
Zobrazit celý profil

Helena Máslová

Helena Máslová se zajímá o psychosomatickou medicínu. Věnuje se zejména psychogynekologii, ženskému zdraví a reprodukci z pohledu psychosomatických souvislostí. Založila Centrum psychosomatické péče, je matkou tří dětí.
Zobrazit celý profil

Jan a Jana Mokří

Jan a Jana Mokří se věnují tvorbě v žánru pohybového divadla. Jana se tancem a divadlem zabývá jako pedagožka, Jan je sociální pracovník a ve své profesi uplatňuje metodu divadla fórum. V létě je můžete potkat kočovat na jihu Francie, kde se snaží obnovit slávu pouličního divadla.
Zobrazit celý profil

Ondřej Havlík (en.dru)

Ondřej Havlík alias en.dru je beatboxer, zpěvák a vokální improvizátor. Beatboxu se věnuje od 12 let, v roce 2012 získal titul vicemistr světa v loopingu. Jeho beatboxová show je improvizací nejrůznějších hudebních stylů s imitací hudebních nástrojů, vokály či rapem.
Zobrazit celý profil

Štepán Hájek

Štěpán Hájek je farář Českobratrské církve evangelické. Pořádá hospodské bohoslužby v klubu Desert, kde zvěstované slovo doplňují hudební skupiny a hosté z uměleckého světa. Na divadelní fakultě JAMU vede seminář Interpretace biblických textů.
Zobrazit celý profil

Bohumil Robeš

Bohumil Robeš je účastník protikomunistického odboje, kterého v třiadvaceti letech zatknuli a odsoudili na 13,5 roku do vězení. Držen byl mimo jiné v tehdy nejobávanější věznici Leopoldov. Dodnes působí jako okresní předseda Konfederace politických vězňů, vydal také dvě vzpomínkové knihy.
Zobrazit celý profil

Jiří Šupa

Jiří Šupa se zajímá o schizofrenii a jako psychoterapeut pracuje s lidmi se závažným duševním onemocněním. Podporuje změnu v péči o duševně nemocné založenou na principu citlivosti vnímání sociálního kontextu. Působí v občanském sdružení Práh, provozuje soukromou praxi a přednáší na Masarykově univerzitě.
Zobrazit celý profil

28 | 6 | 2014
Divadlo Reduta, Brno